Якщо ви робите покупки в Європі, то Tax Free - це шанс повернути назад до 25% витрачених коштів. Щоб зрозуміти, як це працює та хто може скористатися цією послугою, потрібно знати кілька важливих моментів.

Система Tax Free дає туристам можливість отримати частину ПДВ (податку на додану вартість), яка сплачується за купівлю товарів в інших країнах. Повернення залежить від ставки ПДВ, яка зазвичай коливається від 4 до 25%.

Наприклад, якщо Ви придбали товар на 1000 євро в Німеччині, можете отримати повернення до 19% цієї суми, що складе до 190 євро. Ставки ПДВ можна перевірити на сайті глобальних операторів Tax Free.

Оплата за покупки / фото: Pixabay
Оплата за покупки / фото: Pixabay

Ця послуга доступна лише для нерезидентів країни. До неї не мають доступу біженці, ті, хто працевлаштований за кордоном, та люди з видом на постійне проживання.

Популярні новини зараз
Зима буде без світла: тривожний прогноз Пенсіонерам готують круті зміни з новими сумами – виплати зростуть на 1500 грн Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Товари, що підлягають відшкодуванню за системою Tax Free, – це товари особистого користування, які можна ввезти у багажі, крім пального.

Щоб скористатися Tax Free, потрібно виконати кілька кроків:

  • здійснити покупку в магазині,
  • заповнити спеціальну форму,
  • зберегти чеки,
  • пройти процедуру валідації на митниці

Кешбек від шопінгу
Кешбек від шопінгу

Важливо пам'ятати, що документ повернення податку виписується з ім'ям однієї конкретної особи. Тому, якщо ви плануєте поєднувати покупки з кимось, потрібно буде продумати розподіл коштів.

Існує два способи отримання коштів: отримання в тому ж магазині або через спеціальні пункти обслуговування на кордоні та в аеропортах. Кожен із способів має свої особливості та переваги, так що вибір залишається за вами.

Нагадаємо, у українців виплатять від 1600 гривень: хто отримає допомогу

Раніше ми писали про те, що за оплату комуналки через "Приват24" можна отримати гроші: у ПриватБанку назвали умови

Вам варто дізнатися, росіяни біжать до супермаркетів, щоб облизувати яйця: заради грошей готові і не курячі