Українцям, які опалюють будинки за допомогою електроенергії, не доведеться заготовляти дрова на зиму. Для цієї категорії знайшли рішення – встановити пільговий тариф на світло. Про це йдеться у рішенні уряду.

В Україні є сім'ї, які у зимовий період використовують електричне опалення житла. Для таких громадян вирішили встановити пільговий тариф на світло – 2,64 гривні за кіловат. Проте лише на опалювальний період, в решту місяців платити доведеться, як і всім – 4,32 гривні за кіловат.

Обігрівач
Обігрівач, Скріншот з Youtube

Проте в уряді встановили ліміт, тож економити все одно доведеться. Так, електрична енергія для опалення житла у зимовий період коштуватиме 2,64 гривні за умови, що домогосподарство споживає на місяць не більше ніж 2000 кВт. Якщо ліміт перевищується, то за весь спожитий обсяг доведеться сплатити за повним тарифом.

Платіжки за електроенергію Фото: скрін youtube
Платіжки за електроенергію Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Міста опинились під прицілом: тарологиня озвучила прогноз на вересень по обстрілам Був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником Водіям готують тотальні перевірки на дорогах: безжально штрафуватимуть кожного третього
Показати ще

Також в уряді обіцяють адресну підтримку українцям, які не мають фінансової можливості оплачувати електроенергію за новим тарифом. Таким особам держава надаватиме субсидії. Як заявили у профільному відомстві, кошти на виплату допомоги є.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, втомлені та злі українці збунтувалися через "світлове шоу" в столиці вночі: YASNO спробували виправдатися.

Також наш портал інформував, пенсіонера змусили заплатити за "вигаданий" рахунок: на думку ДПЕК, 51 904 кВт/год на місяць – це цілком реально.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, ви подивитеся на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень.