Комунальні підприємства розпочали відключення від послуг споживачів, які нагромадили великі борги. Багато хто не має доходу, щоб подужати суми у платіжках. Таким громадянам нададуть допомогу на погашення заборгованості.

На офіційному сайті міста Одеса йдеться, що малозабезпечені громадяни, які не спроможні своєчасно та в повному обсязі платити за споживання житлово-комунальні послуги, зможуть отримати допомогу з міського бюджету.

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

Кошти можуть бути виділені за особистим зверненням людини та надаються для погашення існуючої заборгованості перед постачальником комунальних послуг.

"Комісія прийняла рішення призначити адресну муніципальну допомогу на погашення заборгованості з оплати за житлово-комунальні послуги 165 громадянам м. Одеси на загальну суму 1 422 940 грн. Шістнадцятьом громадянам надано рекомендації для призначення адресної муніципальної допомоги на погашення заборгованості", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Світла немає, а вуличні ліхтарі сяють навіть вдень - столична влада пояснила причину Пасажири вимагали "викинути" дитину з літака: їх підтримала навіть стюардеса - що сталося Комунальники вирішили не церемонитися: який тариф злетить одразу на 90% Смартфони йдуть у минуле: молодь масово повертається до кнопочних телефонів
Показати ще

Борги за комуналку. Фото: скрін youtube
Борги за комуналку. Фото: скрін youtube

Вразливі категорії населення також можуть отримати субсидію на комуналку. Оформити допомогу можна за наявності боргу за послуги. Для цього необхідно укласти договір про реструктуризацію із постачальником послуг.

Раніше портал Знай повідомляв, українцям дозволили платити лише частину комуналки: хто може скористатися пільгами.

Також наш портал інформував, українцям повернуть частину витрат на комунальні послуги: на яку суму можна розраховувати.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, від платіжок втратимо свідомість: кожен кубометр обійдеться українцям у 300 гривень.