З початку повномасштабного вторгнення до Запоріжжя зробили проїзд у трамваях та тролейбусах безкоштовним. Однак тепер у КП "Запоріжжелектротранс" заявляють, що потрібно повернути плату за проїзд.

Міська рада Запоріжжя повідомила, що у "Запоріжелектротранспорту" немає грошей на купівлю запчастин та проведення ремонту транспорту. Підприємство також накопичило борги за вже придбані запчастини.

Трамвай, транспорт / фото: Запорізька міськрада
Трамвай, транспорт / фото: Запорізька міськрада

Через це кількість трамваїв, тролейбусів та автобусів на маршрутах зменшилася, і людям доводиться довше чекати на транспорт на зупинках, особливо ввечері.

Місто не може збільшити фінансову підтримку "Запоріжелектротрансу" з бюджету, тому підприємство планує повернути платний проїзд в електротранспорті.

Популярні новини зараз
Доплата 20% від розміру пенсії: кому з пенсіонерів підкинуть грошенят Пасажири вимагали "викинути" дитину з літака: їх підтримала навіть стюардеса - що сталося Енергетики проводять рейди по домівках споживачів: кому загрожують серйозні проблеми Комунальники вирішили не церемонитися: який тариф злетить одразу на 90%
Показати ще

Пропонується встановити єдину вартість проїзду у трамваях, тролейбусах та автобусах – 10 гривень. Таким чином, в автобусах ціна на проїзд зменшиться з 12 до 10 гривень, а в електротранспорті підніметься з 6 до 10 гривень порівняно з тарифами до вторгнення.

Тролейбус, транспорт / фото: Запорізька міськрада
Тролейбус, транспорт / фото: Запорізька міськрада

Для пільгових категорій пасажирів безкоштовний проїзд у комунальному транспорті збережеться. Питання про повернення платного проїзду та нову вартість проїзду буде винесено на затвердження виконавчого комітету міської ради.

Раніше ми писали, більше ніякої сонливості за кермом: найдієвіші поради для водіїв

Крім того, Знай.ua повідомляв, у українців повернуть частину витрат на комунальні послуги: на яку суму можна розраховувати

Також наш портал інформував, для трамваїв і тролейбусів встановили нові тарифи: скільки коштуватиме поїздка