У Львові затвердили нову вартість транспортної роботи з перевезення пасажирів у міському електричному транспорті. Про це йдеться на офіційному сайті міської ради.

Нові тарифи встановлено у розмірі 101 гривня за 1 тролейбусо/кілометр та 119 гривень за 1 вагоно/кілометр. Нова система оплати набуде чинності вже з червня.

Львівський тролейбус, скріншот: YouTube
Львівський тролейбус, скріншот: YouTube

Що зміниться для пасажирів?

Ці зміни не торкнуться гаманців пасажирів. Вартість проїзду залишатиметься на тому ж рівні, а різницю між вартістю виконаної роботи та надходженнями від перевезень компенсуватимуть із міського бюджету.

"З червня місто доплачуватиме власне цю різницю між вартістю виконаної транспортної роботи та загальними надходженнями підприємства від надання послуг, в тому числі і пільговим категоріям пасажирів. Тобто, це буде доплата за транспортну роботу, щоб підприємство могло функціонувати та розвиватися", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 17-23 червня для всіх знаків Зодіаку: знайомства Овнів, війна Близнят та скандалу Козорогів Українка виграла півмільйона гривень за одну мить: як звичайний похід до магазину змінив усе життя Українців приготували до нових платіжок за газ – як раніше вже не буде: що відбувається Пенсіонерам встановили обмеження: кому не світить підвищення виплат
Показати ще

Громадський транспорт. Фото: скрін youtube
Громадський транспорт. Фото: скрін youtube

У Львові з 1 червня 2024 року планувалося підвищення тарифу на проїзд у громадському транспорті при оплаті готівкою – з 20 до 25 гривень. Це рішення вирішили відстрочити на три місяці. Так, до вересня вартість паперового квитка у міських автобусах, трамваях та тролейбусах становитиме 20 гривень.

Раніше інформаційний портал "Знай" повідомляв, ціни на міжміський проїзд зростають постійно: чому так відбувається.

Також наш портал інформував, не лише пільговики: хто з українців може не платити за проїзд у громадському транспорті.

Крім того, ми писали, безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт