За даними Міграційної платформи EWL, українські громадяни, які зазвичай приїжджали на сезонні роботи до Польщі влітку, зараз обирають країни Західної Європи через вищі заробітні плати та відкритість їх ринків праці після повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Головне статистичне управління Польщі повідомило, що середня заробітна плата в країні у першому кварталі 2024 року склала 8147,38 злотих (близько 82,4 тис. грн), що на 14,4% більше, ніж минулого року.

Українці. Фото: скрін youtube
Українці. Фото: скрін youtube

На сезонних роботах в агросекторі, будівництві чи логістичних складах українці можуть заробляти до 9 тис. злотих (91 тис. грн.) за короткостроковий період.

Сезонна робота у Польщі підходить людям, які звикли до фізичного навантаження, переважно тим, хто живе у селах та має власні господарства. Однак зараз українці також можуть заробляти вдвічі-втричі більше в Німеччині, Нідерландах чи інших країнах Західної Європи.

Популярні новини зараз
Забули чек у магазині - потрапили до рук шахраїв: як працює нова схема Українців ловитимуть посеред вулиці — ТЦК отримали нові повноваження по перевірці документів Українцям остаточно випатрають гаманці: в уряді вигадали нові податки Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому
Показати ще

Робота в Польщі, фото: zakordon.24tv.ua
Робота в Польщі, фото: zakordon.24tv.ua

Польські роботодавці пропонують роботу на виробництві, автомобільній галузі та сфері послуг, де спостерігається дефіцит кадрів. Зокрема, у готельному бізнесі складно знайти працівників на зарплату у 6 тис. злотих нетто (60,6 тис. грн), а у транспортній галузі не вистачає від 150 до 300 тис. водіїв.

Станом на березень у Польщі було зареєстровано 50,5 тис. вакансій, а у 27 професіях відчувається кадровий дефіцит.

Нагадаємо, у Польщі, Ірландії та Норвегії: українці за кордоном залишаться без грошей

Як повідомляв "Знай.ua", мобілізація в Україні доб'є економіку Польщі? Чоловіки готуються тікати з країни

Знай.ua писав, українцям у Польщі підготували несподіваний сюрприз