В Україні почали говорити про подорожчання бензину та дизпалива чи не до 80 гривень за літр. Такий стрибок цін пояснюють можливим підвищенням акцизів на пальне.

Директор консалтингової компанії А-95 Сергій Куюн в інтерв'ю "Громадському радіо" розповів, яких насправді цін очікувати українцям.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Інформація про можливий зліт цін до 80 гривень за літр, за словами експерта, не більше, ніж нагнітання обстановки та дезінформація.

"Ми бачимо нагнітання та дезінформацію, про яку ви кажете, ці страшилки про 75-80 гривень за літр, так це ж абсолютно проплачена інформація, яка однаково виходить на кількох Telegram-каналах мільйонниках і коштує кілька тисяч доларів", - заявив Куюн.

Популярні новини зараз
Гороскоп на липень-2024 для всіх знаків Зодіаку: відмова Козорогів, поїздка Овнів та розваги Близнят За що ТЦК не може виписати штраф: українцям розповіли про важливу умову Неймовірний зліт або незворотнє падіння: липневий кар'єрний гороскоп для всіх Знаків зодіака Українцям стане складніше переоформити авто: що зміниться
Показати ще

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Сергій Куюн підкреслив, що зростання податків по бензину та дизелю становитиме 1,5 та 2 гривні за літр відповідно. Більш серйозним буде підвищення податку для автогазу – близько 5,5 гривні. Втім, це не означає, що таким самим буде подорожчання на АЗС.

Податки – це лише одна складова формування цін на паливо. Головну роль відіграє закупівельна вартість. Якщо вона знижуватиметься, то зростання цін може бути настільки мізерним, що українці цього й не помітять.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, коливання цін на автогаз: АЗС панікують, водії радіють.

Також наш портал інформував, АЗС перепишуть ціни на пальне, після підвищення акцизів: скільки коштуватиме газ, бензин та солярка.

Крім того, ми писали, автомеханік застеріг власників бензинових авто від простої помилки: збитки можуть бути колосальними.