Для деяких українців може залишитися діяти існуючий тариф на світло – 2,64 гривні за кіловат. Але якщо й пощастить, то небагатьом. Про це заявив голова спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко у своєму telegram-каналі.

На думку фахівця, українцям слід готуватись до серйозного подорожчання електроенергії. Не виключено, що новий тариф може становити майже 5 гривень за кіловат.

Електроенергія Фото: скрін youtube
Електроенергія Фото: скрін youtube

Водночас в уряді розглядають можливість повернути диференційований тариф. Тобто платити більше доведеться громадянам, які споживають багато електроенергії. Тим, хто використовує не більше 100 кВт/год на місяць, можуть залишити чинну ціну – 2,64 гривні.

"Дуже ймовірно, що тариф для населення встановлять на рівні 4,8 грн/кВт*год. І окремо - для тих домогосподарств, що споживають до 100 кВт*год щомісячно, тариф залишиться на рівні 2,64", - заявив експерт.

Платіжки за електроенергію Фото: скрін youtube
Платіжки за електроенергію Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Плюс 570 грн щомісяця: в Україні пенсіонерам дозволили отримати "бонус" до основних виплат Як уберегти новий холодильник від постійних відключень світла: запам'ятай ці правила Українцям будуть по-новому вручати повістки: все зміниться з 16 липня Смартфони йдуть у минуле: молодь масово повертається до кнопочних телефонів
Показати ще

Олег Попенко підкреслив, що якщо відповідне рішення й ухвалять, то пощастить небагатьом споживачам. Переважна більшість громадян споживає понад 100 кВт/год на місяць. Ймовірно, такий механізм має спонукати споживачів посилити економію, щоб не розоритися на платіжках.

"До 100 кВт-год це дуже малий прошарок населення, який зможе скористатися цією опцією", - додав він.

Тарифи на світло. Фото: скрін telegram/Олег Попенко
Тарифи на світло. Фото: скрін telegram/Олег Попенко

Раніше портал Знай повідомляв, доведеться витрачати заначки та лізти у борги: чиновник назвав реальну вартість електроенергії.

Також наш портал інформував, 2,64 грн за кВт – це ще халява: яким буде новий тариф на електроенергію.

Крім того, ми писали, від платіжок втратимо свідомість: кожен кубометр обійдеться українцям у 300 гривень.