Це важлива інформація для всіх переселенців, особливо для тих, кому допомога була призначена автоматично на три місяці, або тому, хто подав заяву на її продовження.

Виплати отримають найбільш вразливі категорії переселенців, яким автоматично продовжили допомогу на пів року ще 1 березня. Сюди відносяться люди, які не можуть працювати, доглядають за дітьми, важкохворими чи особами з інвалідністю, мають низькі доходи або не мають їх зовсім.

переселенці
переселенці

Уряд уточнив перелік осіб, які матимуть право на виплати протягом ще шести місяців, схваливши постанову Мінсоцполітики 22 березня. До цієї категорії належать:

  • Особи з тяжкими захворюваннями, яким не встановлено інвалідність.
  • Діти, які влаштовані в сім’ї патронатного вихователя, тимчасово влаштовані в сім’ю родичів, знайомих, прийомну сім’ю чи дитячий будинок сімейного типу.
  • Особи, що доглядають за дитиною до трьох років або дитиною, яка потребує догляду до шести років.
  • Сім’ї, що мають дітей до 18 років або до 23 років, які є студентами денної або дуальної форми навчання.
  • Особи, які надають соціальні послуги на непрофесійній основі.
  • Студенти віком до 23 років, які звертаються самостійно.
  • Особи з інвалідністю III групи.
  • Сім’ї пенсіонерів.
  • Особи віком від 55 років.

Сума виплат у червні залишиться без змін:

Популярні новини зараз
Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток Українцям остаточно випатрають гаманці: в уряді вигадали нові податки Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми
Показати ще
  • 3 000 грн – для дітей та осіб з інвалідністю.
  • 2 000 грн – для дорослих

Виплати можуть бути припинені протягом двох місяців після перепризначення допомоги, якщо отримувачі, що не працюють і не доглядають за дітьми чи людьми з інвалідністю, не робитимуть спроб знайти роботу. Для збереження права на допомогу, вони повинні стати на облік у центрі зайнятості, зареєструватися як фізичні особи-підприємці, отримати допомогу на здобуття економічної самостійності, мікрогрант на розвиток бізнесу або ваучер на навчання.
Особи, які вдруге евакуювалися з обов’язковою евакуацією з Вовчанська та Липців Харківської області, також мають право на виплати для ВПО. Це підтвердила віцепрем’єр-міністерка України Ірина Верещук. Ці виплати стосуються громадян, зарахованих до списків евакуйованих, які складає місцева влада. Ті, хто самостійно залишив ці населені пункти, можуть звернутися до департаменту соціального захисту населення Харківської ОВА за телефоном гарячої лінії (066) 283-41-43, щоб їх включили до цих списків.

Нагадаємо, Отримати допомогу можна без черг: нові правила все спрощують

Раніше ми повідомляли, що Українських біженців у Німеччині залишають без притулку