Більшість українців ледь осилювали рахунки за світло за тарифу 2,64 гривні за кВт/год. Але виявляється, ця ціна - це майже задарма.

Віцепрезидент з енергетики Українського національного комітету Міжнародної торгової палати (ICC Ukraine) Олександр Трофимець заявив, що нинішній тариф для населення занижений щонайменше вдвічі.

Тарифи на електроенергію Фото: скрін youtube
Тарифи на електроенергію Фото: скрін youtube

Чиновник зазначив, що ціна 2,64 гривні за кВт, по суті, лише покриває вартість передачі та транспортування електроенергії. Крім того, є ще сама вартість виробництва та бухгалтерські послуги.

Подальше підвищення цін для населення допоможе зменшити дефіцит грошей на ринку електричної енергії, а якщо з'являтимуться ресурси, їх направлятимуть на відновлювальні роботи.

Популярні новини зараз
Звички доведеться міняти: Нацбанк оголосив про великі зміни Ці каші варити й не потрібно: екстрений перелік круп для відключення світла "Київводоканал" дав споживачам кілька тижнів: якщо встановлено лічильник, зробіть це Пенсіонерам встановили обмеження: кому не світить підвищення виплат
Показати ще

Платіжка за електроенергію. Фото: скрін youtube
Платіжка за електроенергію. Фото: скрін youtube

Таким чином, за логікою Олександра Трофимця, майбутній тариф на світло для побутових споживачів може становити близько 5,28 гривні за кВт/год.

До речі, інші експерти схиляються до того, що електрична енергія може подорожчати до 3,5-4 гривень. Водночас у Міненерго поки що не оприлюднили офіційного тарифу, але пообіцяли, що рішення буде ухвалено вже до кінця травня.

Раніше інформаційний портал "Знай" повідомляв, чи врятують енергосистему нові тарифи: що буде з відключеннями після подорожчання.

Також наш портал інформував, ті, хто платить по 100 грн/куб – ще щасливчики: як в Україні можуть змінитись тарифи на воду.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що пільги на комунальні послуги: що потрібно зробити, щоб не залишитися без державної допомоги.