Нові ціни на електроенергію для населення готуються затвердити до кінця травня. При цьому єдиного тарифу більше не буде – споживачів поділять на категорії. Такі зміни анонсував Міністр енергетики Герман Галущенко у Верховній Раді України під час години питань до уряду.

Міненерго перебуває на фінальній стадії розрахунку нового тарифу на електроенергію для українців. Очікується, що остаточне рішення буде вже найближчим часом – до кінця травня.

Електролічильник. Фото: скрін youtube
Електролічильник. Фото: скрін youtube

В уряді розглядають диференційований підхід. Тобто для українців діятиме не єдиний тариф на світло, а декілька. По суті, споживачів поділять на категорії: ті, хто споживатиме більше, заплатять за вищим тарифом і навпаки.

"Ми розглядаємо диференційований підхід. Я не думаю, що буде просто один тариф змінено на інший. Буде диференціація в залежності від обсягу споживання електроенергії", – розповів Герман Галущенко.

Популярні новини зараз
Не надумайте брати ці яйця: українців попередили про небезпеку у супермаркеті Звички доведеться міняти: Нацбанк оголосив про великі зміни Пенсіонерам підвищили ще одну надбавку: хто отримає на 300 гривень більше Викорініть з себе "радянщину": 5 звичок, які час залишити в минулому
Показати ще

Електроенергія Фото: скрін youtube
Електроенергія Фото: скрін youtube

В уряді наголошують, що нинішня вартість електроенергії не покриває навіть собівартості її виробництва. Цінник у 2,64 гривні – це, по суті, тільки вартість доставки електричної енергії.

Раніше інформаційний портал "Знай" повідомляв, чи врятують енергосистему нові тарифи: що буде з відключеннями після подорожчання.

Також наш портал інформував, ті, хто платить по 100 грн/куб – ще щасливчики: як в Україні можуть змінитись тарифи на воду.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, за проїзд та комуналку заплатить держава: якими привілеями можуть скористатися пенсіонери у 2024 році.