Витрати на комуналку збільшаться вже у червні. На початку літа очікується подорожчання електроенергії та підвищення тарифів на воду для деяких споживачів.

Так, з 1 червня послуги централізованого водопостачання та водовідведення подорожчають для мешканців міста Ізмаїл, що на Одещині. Відповідне рішення ухвалив Виконавчий комітет Ізмаїльської міської ради.

Тарифи на воду, скріншот: YouTube
Тарифи на воду, скріншот: YouTube

Востаннє тарифи на воду у місті переглядали ще 1 лютого 2022 року, тож постачальник послуг ініціював встановлення нових цін. Місцева влада задовольнила прохання підприємства.

Як зміняться тарифи

Централізоване постачання холодної води з використанням внутрішньобудинкових систем (для мешканців багатоповерхівок) подорожчає на 9,5 гривні, до 28,10 гривні за кубометр. Водночас тариф на централізоване водовідведення для багатоповерхівок збільшиться з 21 до 33,80 гривні за кубометр.

Популярні новини зараз
Українцям роздадуть шалені гроші: хто може отримати Краще на якийсь час переїхати: п'ять областей відключатимуть частіше за інших - список "Київстар" оголосив про нові зміни: вже з сьогоднішнього дня Пенсіонерам встановили обмеження: кому не світить підвищення виплат
Показати ще

Платіжки. Фото: скрін youtube
Платіжки. Фото: скрін youtube

Для інших споживачів холодна вода подорожчає з 18,10 до 27,50 гривні за кубометр, а каналізація – з 20,7 до 33,40 гривні за куб.

Варто зазначити, що з початку року в Україні багато водоканалів переглянули тарифи на свої послуги. Здебільшого зростання цін відбувалося у невеликих містах та селах.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, заплатили більше, ніж намотав лічильник: чому в платіжках з'являються "зайві" суми.

Також наш портал інформував, з 1 червня українці платитимуть за воду за оновленим тарифом: кому радять приготуватися.

Крім того, ми писали, "водоканал" просить не пити киян воду з-під крана: чому і скільки діє заборона.