В Україні фіксується відчутне зростання цін на полуницю, виноград та яблука. Скільки доведеться заплатити за улюблені ягоди та фрукти, показують дані проєкту EastFruit та порталу "Мінфін".

Українські садівники змогли підвищити ціни на полуницю через погодні умови, що спостерігалися в основних регіонах вирощування ягоди. Прохолодна погода дещо сповільнила дозрівання суниці і на ринок надходять малооб'ємні партії продукції.

Полуниця. Фото: скрін youtube
Полуниця. Фото: скрін youtube

На ринку якісна полуниця пропонується до продажу за ціною від 65 до 100 гривень за кілограм, що в середньому на 27% дорожче ніж тижнем раніше.

Аналітики наголошують, що вартість ягоди в середньому на 23% вища, ніж у 20-х числах травня минулого року. Однак гравці ринку вважають, що надалі ціни на полуницю знижуватимуться - зі збільшенням пропозиції з місцевих господарств.

Популярні новини зараз
ТЦК заганяють українців у боргову петлю – адвокат розповів про підступну схему Щоб отримувати пенсії, українцям потрібно терміново з'явитися у ПФУ: залишили лише 10 днів "Київводоканал" дав споживачам кілька тижнів: якщо встановлено лічильник, зробіть це Пенсіонерам встановили обмеження: кому не світить підвищення виплат
Показати ще

Ціни на овочі та фрукти. Фото: скрін youtube
Ціни на овочі та фрукти. Фото: скрін youtube

Ціни на виноград та яблука

Середня вартість винограду в українських супермаркетах становить 272,89 гривні за кілограм, що майже на 7 гривень дорожче, ніж на місяць раніше. У деяких торгових мережах цінники на товар досягають позначки 300 гривень.

Ціни на виноград. Фото: скрін Мінфін
Ціни на виноград. Фото: скрін Мінфін

Яблука українці у середньому подорожчали з 23,05 до 27,49 гривні за кілограм. Яблука "Айдаред" пропонують у середньому по 27,80 гривні за кіло. За даними моніторингу, вартість фрукта збільшується вже декілька місяців поспіль.

Ціни на яблука. Фото: скрін Мінфін
Ціни на яблука. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, ціни на черешню в 2024 році: чого чекати українцям.

Також наш портал інформував, хліб стане ще дорожчим: як нові тарифи на електроенергію позначаться на виробництві.

Крім того, ми писали, подорожчало майже все: які продукти стають не по кишені для українців.