Експерти з проекту EastFruit, які вивчають ринок сільськогосподарської продукції, на основі своїх спостережень та розмов з учасниками ринку, розповідають про цінові тенденції на українському ринку картоплі.

Згідно з їхніми даними, протягом останніх тижнів спостерігається підвищення цін на цю продукцію. Сьогодні фермери, які відправляють на ринок картоплю з минулорічного урожаю 2023 року, встановлюють ціни в діапазоні від 15 до 22 гривень за кілограм.

Своя картопля завжди смакує!
Своя картопля завжди смакує! Фото: Волинь-нова

Це на 27% вище, ніж ціни на початку попереднього тижня. Підвищення цін обумовлене кількома факторами. Фермери зуміли підняти ціни завдяки скороченню обсягів постачання картоплі на ринок.

Це сталося в умовах стабільного попиту на продукцію, що дозволило їм контролювати цінову ситуацію. Оптові компанії, які закуповують картоплю у фермерів для подальшого продажу, вказують на проблеми з якістю цієї продукції.

Популярні новини зараз
Після ТЦК біжіть у банк: фінустанови вимагають оновлення даних Автівки примусово вилучатимуть і продаватимуть з аукціону: в пастку потраплять тисячі українців Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому Гроші змусять повернути державі: українців попередили
Показати ще

Картопля на базарі
Картопля на базарі

Низька якість картоплі від фермерів ускладнює закупівельні процеси для оптовиків і може впливати на підвищення цін. Відзначається також, що ціни на картоплю наразі українському ринку в середньому на 3,4 рази вищі, ніж у той самий період минулого року.

Це значне зростання може відбитися на споживчих витратах і викликати певну обуреність серед споживачів. З урахуванням великої кількості некондиційної картоплі цього року і швидкого зменшення запасів в господарствах, багато людей очікують подальшого зростання цін на цю продукцію в майбутньому.

Нагадаємо, урожаю не буде до наступного року: яку помилку роблять багато городників при посадці картоплі

Вам буде цікаво дізнатися ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати