Ціни на продукти в супермаркетах змінюються так швидко і непередбачувано, що кожен візит за покупками може стати справжнім сюрпризом. Одного дня певний продукт може коштувати помірно, а вже наступного дня його ціна злітає на небувалі висоти або, навпаки, різко падає.

Останнім часом ціни на такі базові продукти, як цибуля, стали предметом особливої уваги. Цибуля, яка ще донедавна мала цінник у районі 7-8 гривень за кілограм, раптом зросла до 15-18 гривень.

Дівчина, яка обирає цибулю
Дівчина, яка обирає цибулю

Експерти кажуть, що цибуля подорожчала тому, що у фермерів закінчилися запаси з минулого року, і на ринку зараз мало цибулі. Бачачи, що цибулі стало менше, фермери підняли ціни, щоб заробити більше з того, що у них є. Але таке підвищення цін також принесло певні проблеми.

Покупці, звиклі до низьких цін на цибулю, були незадоволені, коли ціни зросли та якість овоча погіршилася. Зимова цибуля, яка пролежала весь сезон у складах, втратила свої смакові якості.

Популярні новини зараз
"Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими Комунальники зробили попередження для всіх, хто має лічильники: переплати не уникнути Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

Через це українці стали купувати менше цибулі. Як альтернативу, багато хто почав використовувати свіжу зелену цибулю з власних грядок, яка була ароматнішою та смачнішою.

Чоловік на ринку біля цибулі
Чоловік на ринку біля цибулі

Така ж ситуація сталася і з картоплею: її ціни теж зросли, але через відсутність попиту на дорогу картоплю, фермери не змогли заробити більше.

Ситуація на ринку продуктів харчування в Україні демонструє як вразливість споживачів до стрибків цін, так і їхню готовність шукати більш вигідні та якісні альтернативи, коли звичні продукти стають недоступними або втрачають у якості.

Нагадаємо, не тільки смачно поїсте, а ще й схуднете: рецепт ідеальної вечері

Вам буде цікаво дізнатися вчимося готувати борщ без цибулі: в Україні стрімко дорожчає найпопулярніший овоч