Споживачі переплачували за воду через помилку водоканалу, який нарахував плату за тарифом, що не набув чинності. Про інцидент інформує Головне управління Держпродспоживслужби у Чернівецькій області.

Тарифний "казус" стався у Чернівецькій області. Місцевий водоканал розрахував платіжку споживачеві за новим тарифом, який уже затвердили, але він не набув чинності. Внаслідок цього виникла переплата.

Тарифи на воду. Фото: скрін youtube
Тарифи на воду. Фото: скрін youtube

"В ході перевірки спеціалістами Головного управління було встановлено, що за надані комунальні послуги з централізованого водопостачання та водовідведення для населення в лютому 2024 року був застосований тариф, який вступив в дію з 01.03.2024 року", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що внаслідок перевірки комунальне підприємство отримало штраф. Незаконні нарахування споживачеві були анульовані - платіжку перерахували відповідно до чинного на той момент тарифу.

Популярні новини зараз
Зірки зійшлися: цим знакам Зодіаку червень принесе здійснення найзаповітніших мрій Не надумайте брати ці яйця: українців попередили про небезпеку у супермаркеті Для власників квартир приготували новий тарифний "сюрприз": яка послуга дорожчає "Київстар" оголосив про нові зміни: вже з сьогоднішнього дня
Показати ще

Платіжки. Фото: скрін youtube
Платіжки. Фото: скрін youtube

У Держпродспоживслужбі нагадали, що кожен українець може подати скаргу, якщо не впевнений у правомірності тарифів на послуги ЖКГ. Постачальника комунальних послуг перевірять і при виявленні порушень – застосовуватимуть санкції.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати.

Також наш портал інформував, українці переплачують за комуналку шалені суми: що потрібно терміново перевірити, щоби заощадити.

Крім того, ми писали, комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%.