Українські ветерани та військовослужбовці отримують унікальну можливість реалізувати свої підприємницькі ідеї за допомогою нового проєкту "Траєкторія".

Цей проєкт, спільно реалізований мережею центрів підтримки підприємців Дія.Бізнес та мережею мультимаркетів "Аврора", надає фінансову підтримку для запуску бізнесу ветеранам, їхнім дружинам/чоловікам та ветеранам зі статусом учасника бойових дій.

Гривні, фото Pxhere
Гривні, фото Pxhere

Програма "Траєкторія" відкрита для представників ветеранської та військової спільноти, які мають ідеї для реалізації власного бізнесу або вже працюють над підприємницьким проектом, що існує менше 6 місяців.

У рамках проєкту буде відібрано 50 переможців, які отримають призовий фонд у розмірі 5 мільйонів гривень. Це означає, що кожен учасник отримає грант у розмірі 100 000 гривень на розвиток свого бізнесу.

Популярні новини зараз
Українців 50+ хочуть звільнити від мобілізації — замінять на молодих Тарифний зашморг: за які комунальні послуги доведеться платити більше Настав час "розхльобувати": водоканали попередили про нове підвищення тарифів Комунальники вирішили встановити тарифний рекорд: з липня доведеться платити набагато більше
Показати ще

Перевага надається претендентам у сфері виробництва, зокрема у виробництві кухонного інвентаря, виробів з металу для кухні, текстилю, рушників та одягу, аксесуарів, іграшок та товарів із пластику.

Грантові кошти можуть бути використані лише на закупівлю устаткування, обладнання, меблів та допоміжної техніки. Заборонено використовувати грант на оплату заробітної плати, оренду приміщення, погашення заборгованості та інші витрати.

Переможці, які на момент повідомлення про результати відбору не мають зареєстрованого бізнесу, повинні протягом 15 днів з дати сповіщення зареєструвати юридичну особу або зареєструватися як фізична особа-підприємець.

Програма "Траєкторія" передбачає три етапи: технічний вебінар, навчальну програму з розробки бізнес-плану та індивідуальну оцінку бізнес-планів. Учасники також матимуть можливість отримати консультації з експертами для доопрацювання ідеї.

Кожен учасник отримає підтримку та навчання від успішних підприємців-ветеранів та психологів.

Прийом заявок триватиме до 16 червня за посиланням на офіційному сайті проєкту "Траєкторія".

Раніше ми розповідали, що В Україні пенсіонерам призначають додаткові гроші для виплат: хто може отримати

Також, Українців обкладуть податком на розкіш: кого змусять витрусити гаманці