В Україні не всі пенсіонери з-поміж ВПО пройшли ідентифікацію, щоб продовжити нарахування виплат. Зокрема, проблеми виникли у маломобільних громадян. Фахівці ПФУ надали кілька порад цієї категорії пенсіонерів.

Пенсіонери зі статусом внутрішньо переміщеної особи мали пройти ідентифікацію до кінця березня 2024 року. Тим, хто цього не зробив, призупинили зарахування виплат на картку.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

У Пенсійному фонді заявили, що особи, які не пройшли ідентифікацію через стан здоров'я, можуть зробити це без особистого візиту до "Ощадбанку" або органів відомства.

"Щоб ідентифікацію могли пройти пенсіонери з різними можливостями доступності до послуг, передбачено кілька способів ідентифікації, зокрема дистанційних", - розповіли у ПФУ.

Популярні новини зараз
ТЦК заганяють українців у боргову петлю – адвокат розповів про підступну схему Закінчення війни вже близько – старець Діонісій обнадіяв українців пророцтвом Для власників квартир приготували новий тарифний "сюрприз": яка послуга дорожчає Викорініть з себе "радянщину": 5 звичок, які час залишити в минулому
Показати ще

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

Як пройти процедуру і надалі отримувати пенсію?

Дистанційно пройти ідентифікацію маломобільний пенсіонер може через особистий кабінет на вебпорталі електронних послуг ПФУ за допомогою віддаленого кваліфікованого електронного підпису "Дія. Підпис". У цьому можуть допомогти близькі люди, якщо людина немає технічної можливості пройти процедуру самостійно.

Крім того, пенсіонер може ідентифікувати свою особу за допомогою відеоконференцзв'язку у територіальному органі Пенсійного фонду України.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, сильно розгулятися не вийде: яку пенсію дадуть, якщо зароблятиме понад 30 тисяч гривень.

Також наш портал інформував, до Пенсійного фонду можна не йти: як виправити дані для нарахування пенсії.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, дивно, але така у багатьох: яка буде пенсія, якщо зарплата 15 тисяч гривень.