Українські супермаркети перерахували ціни на картоплю та інші популярні овочі. Що й наскільки подорожчало, показують дані моніторингу на порталі Мінфін.

Деякі овочі коштуватимуть українцям дорожче, але водночас фіксується й незначне зменшення цін. Наприклад, доступнішими стали молода капуста та болгарський перець. Зовсім не тішать нові цінники на картоплю.

Ціни на овочі. Фото: скрін youtube
Ціни на овочі. Фото: скрін youtube

Ціни на картоплю

У другій половині травня у великих торгових мережах зросли ціни на картоплю. Так, середня вартість овочів піднялася з 25,42 до 34,90 гривні за кіло. Молода картопля також подорожчала - до 37,90 гривні за кіло. З 32,68 до 36,30 гривні за кіло зріс цінник на рожеву картоплю.

Ціни на картоплю. Фото: скрін Мінфін
Ціни на картоплю. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн "Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими Забули чек у магазині - потрапили до рук шахраїв: як працює нова схема Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон
Показати ще

Ціни на капусту

Молода капуста знизилася у ціні більш ніж удвічі - до 25,62 гривні за кілограм. У деяких торгових мережах овоч можна знайти дешевше за 21 гривню за кіло. Водночас збільшилася середня вартість білокачанної капусти – з 13,52 до 16,10 гривні за кілограм.

Ціни на капусту. Фото: скрін Мінфін
Ціни на капусту. Фото: скрін Мінфін

Ціни на перець

Болгарський перець у середньому продається за 218,37 гривні за кілограм, що в середньому на 6,86 гривні дешевше, ніж місяцем раніше.

Ціни на перець. Фото: скрін Мінфін
Ціни на перець. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, темпи подорожчання прискорюються: як змінилися ціни на цибулю, буряк та моркву.

Також наш портал інформував, м'ясні продукти обійдуться втридорога: супермаркети різко підняли ціни.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, подорожчання електроенергії завдасть подвійного удару: про доступні продукти доведеться забути.