Закон передбачає, що пенсії можуть бути виплачені двома способами: через пошту (відділення АТ "Укрпошта") або через банк. Людина має право вибрати спосіб отримання пенсії самостійно відповідно до своїх уподобань та зручностей.

Якщо пенсіонер вирішив отримувати пенсію через банк, він повинен мати відкритий банківський рахунок у будь-якому з уповноважених банків.

Картка Монобанку
Картка Монобанку

Цей рахунок має бути призначений спеціально для отримання пенсійних та інших соціальних виплат. Крім того, цей рахунок має бути активним і готовим до приймання платежів.

При вказанні рахунку для отримання пенсії через банк важливо враховувати, що номер рахунку повинен бути вказаний у міжнародному форматі IBAN, який складається з 29 цифр та літер. Це необхідно для забезпечення правильної та швидкої виплати.

Популярні новини зараз
Щоб розраховувати на субсидію потрібно заплатити: яка остаточна сума Як зменшити платіжку за світло, користуючись бойлером – українцям дали дієві поради Пенсіонерів змусять працювати на п’ять років довше – хто може забути про пенсію у 60 років Знову таке побачите не скоро: 22 червня обов'язково треба звернути увагу на небо
Показати ще

Приватбанк. Фото: скрін youtube
Приватбанк. Фото: скрін youtube

Якщо виникає необхідність змінити банк чи рахунок для отримання пенсії, пенсіонер повинен повідомити про це відповідні органи, зокрема Пенсійний фонд.

Це можна зробити дистанційно через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України. Це дозволяє забезпечити безперебійну отримання пенсійних виплат без зайвих перешкод чи затримок.

Крім того, Знай.ua повідомляв, буде час до кінця року: кому потрібно міняти договір з ПФУ

Також наш портал інформував, мінімальна пенсія для кожного своя: українцям пояснили, чому вони отримують різні суми

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що українцям дадуть нову фіндопомогу, але треба поквапитися: як отримати виплати