Минулого тижня в Україні знову розпочалися екстрені та стабілізаційні відключення електроенергії.

Володимир Кудрицький, голова правління "Укренерго", в ефірі телемарафону розповів, що з потеплінням ситуація трохи покращала – споживання електроенергії знизилося, і це може дозволити уникнути нічних та ранкових відключень, як це було раніше.

Тарифи на електроенергію / фото: Pixabay
Тарифи на електроенергію / фото: Pixabay

Але, за словами Кудрицького, повністю уникнути відключень поки що не вийде. Енергетики будуть змушені обмежувати подачу електрики ще кілька місяців – влітку, восени та взимку.

Причина в тому, що пошкоджені електростанції вимагають тривалого відновлення. Навіть без нових обстрілів дефіцит виробництва електроенергії зберігається, тому періодичні відключення триватимуть:

Популярні новини зараз
Краще на якийсь час переїхати: п'ять областей відключатимуть частіше за інших - список Викорініть з себе "радянщину": 5 звичок, які час залишити в минулому У червні на плечі українців ляже ще один платіж: кому і за що доведеться доплачувати Кияни відповіли, кого хочуть бачити новим мером міста: результати опитування
Показати ще

"Ми зараз у такій ситуації, коли у нас дуже сильний дефіцит виробництва електроенергії, електростанції швидко відновити після таких тяжких пошкоджень неможливо. Тому дефіцити час від часу виникатимуть, і відключення споживачів, графіки відключень можуть повертатися час від часу часу. Нам усім потрібно бути готовими до цього".

Кудрицький каже, що світло відключатимуть доти, доки не вдасться відновити пошкоджені об'єкти генерації. Це складне завдання, яке потребує часу, і нам усім потрібно бути готовими до тимчасових графіків відключень протягом наступного року.

Нагадаємо, у українців налякали прогнозом про відключення світла – не лише влітку страждати доведеться