Для всіх наших дорогих і шановних читачів, які під час походу в магазин або на ринок уважно стежать за інформацією цінників на важливі продукти харчування, є ціла низка дуже важливих новин. Справа в тому, що ближче до кінця травня великі українські мережі супермаркетів оновили цінники на найпопулярніші серед покупців напої.

Варто відразу відзначити той факт, що йдеться про ціни саме на мінеральну воду, соки та газовану солодку воду кока-колу.

Про це стало відомо завдяки інформації від аналітиків економічного порталу Minfin.

Газовані напої, скріншот: YouTube
Газовані напої, скріншот: YouTube

Вартість мінеральної води

Згідно з відкритою інформацією, станом на 19 травня мінеральна вода встигла трохи знизитися в ціні всього на кілька копійок. Різницю покупці можуть помітити, якщо братимуть цілу скриньку мінеральної води. Так, вода бренду "Моршинська" слабогазована 1,5 л продається в Auchan по 22,30 грн., Novus - 22,59 грн., Megamarket - 20,50 грн. Середня ціна на рівні – 21,80 грн. А от середньомісячні ціни у квітні 2024 року на цю ж воду була – 21,92 грн.

Популярні новини зараз
Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані "ПриватБанк" відбере в українців безкоштовну послугу, яку любили усі Наступного місяця пенсія може не прийти – хто з пенсіонерів ризикує залишитися з пустим гаманцем За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

Ціни на мінеральну воду, скріншот: Minfin
Ціни на мінеральну воду, скріншот: Minfin

Вартість кока-коли

Солодка вода кока-кола, яку дорослі українці купують не так часто, як мінералку, також встигла подешевшати. Ціна впала приблизно на 2 гривні. Так, за пляшку кока-коли 1,7 л беруть у Novus – 39,99 грн., в Auchan – 44,70 грн., у Megamarket – 56,30 грн. Середня ціна – 47,00 грн., а у квітні середня ціна була на рівні – 48,86 грн.

Ціни на колу, скріншот: Minfin
Ціни на колу, скріншот: Minfin

Вартість соку

Серед українських покупців є любителі соку. Однак у травні яблучний сік встиг подорожчати порівняно з квітнем практично на 10 гривень. Так, сік марки "Rich" яблучний в упаковці 1 літр продається в Auchan по 73,00 грн., Megamarket - 80,70 грн. Середня ціна – 76,85 грн. А ось у квітні середня ціна була на рівні – 66,90 грн.

Ціни на сік, скріншот: Minfin
Ціни на сік, скріншот: Minfin

Нагадаємо, витрати українців на сіль та перець: скільки доведеться заплатити в гіпермаркетах.

Раніше повідомлялося, таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця.

Також, в Україні хліб перетворюється на "золото": магазини змінили ціни ще й на макарони з борошном.