В Україні фіксується спад цін на огірки та помідори. Чи можна налягати на салати та не боятися серйозного удару по гаманцю, показують дані проєкту EastFruit та порталу "Мінфін".

Українські тепличні комбінати ведуть реалізацію огірка у ціновому діапазоні від 20 до 60 гривень за кілограм. Усього за тиждень вартість овочів зменшилася в середньому на 28%.

Ціни на овочі, скріншот: YouTube
Ціни на овочі, скріншот: YouTube

Аналітики заявляють, що причин активного здешевлення продукції одразу дві. По-перше, на ринку спостерігається сезонне збільшення пропозиції, а по-друге, покупці виявляють досить низький інтерес до даного овочу.

Наголошується, що огірок в Україні вже продається в середньому на 57% дешевше, ніж у середині травня минулого року. Гравці ринку вважають, що овоч продовжуватиме дешевшати, якщо темпи збуту продукції не почнуть зростати.

Популярні новини зараз
Сонячна буря викликає масштабний збій енергосистем: постраждає вся планета Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

Овочі. Фото: скрін youtube
Овочі. Фото: скрін youtube

Ціни на помідори

Водночас у супермаркетах спостерігається зниження середніх цін на томати.

Так, червоні помідори подешевшали із 106,77 до 86,30 гривні за кілограм. Рожеві томати можна взяти по 99,90 гривні за кіло. Помідори вершка все ще сильно "кусаються" у ціні – у середньому 107,45 гривні за кіло. Проте за останній місяць їхня вартість знизилася майже на 39 гривень.

Ціни на помідори. Фото: скрін Мінфін
Ціни на помідори. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця.

Також наш портал інформував, супермаркет залишите з порожнім гаманцем: нові ціни на печериці, зелену цибулю та болгарський перець.

Крім того, ми писали, м'ясні продукти обійдуться втридорога: супермаркети різко підняли ціни.