В Україні зміниться курс американської валюти. Експерти дали прогноз, розповівши про те, чого очікувати від долара в найближчий рік.

Про це повідомляє НБУ.

Згідно з прогнозами фінансових аналітиків, банкірів та результатами опитування населення, курс долара США до гривні протягом найближчого року продовжить зростати. Очікується, що долар не опуститься нижче 40 гривень.

Обмін валют, фото знай.uа
Обмін валют, фото знай.uа

У березні 2024 року громадяни України чекали на курс 39,80 гривень за 1 долар. У квітні фінансові аналітики прогнозували курс 41,81 гривня за 1 долар, а банкіри 41,69 гривня за 1 долар.

Популярні новини зараз
Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн Українців ловитимуть посеред вулиці — ТЦК отримали нові повноваження по перевірці документів Українцям остаточно випатрають гаманці: в уряді вигадали нові податки Гроші змусять повернути державі: українців попередили
Показати ще

Зростання курсу долара пов'язане з низкою факторів:

  • війна в Україні та її негативний вплив на економіку країни;

  • зростання світових цін на енергоносії та продовольство;

  • зменшення експорту українських товарів;

  • збільшення емісії гривні.

Наразі складно точно прогнозувати, яким буде курс долара до кінця року. Однак, експерти схиляються до думки, що він продовжить зростати і може досягти 45-50 гривень за долар. Важливо зазначити, що прогнози експертів можуть не виправдатися, і курс долара може бути як вище, так і нижче за очікувані значення.

Уряд України вживає всіх заходів, щоб стабілізувати курс гривні, але їхня ефективність поки що не є достатньою. В цілому, ситуація з курсом долара залишається складною та невизначеною.

Обмін валют. Фото: скриншот Youtube
Обмін валют. Фото: скриншот Youtube

Нагадаємо, що українці можуть обмінювати старі та пошкоджені банкноти.

Як повідомляли раніше, чому в Україні активно підвищується вартість американського долара.

Як писав "Знай" раніше, що буде з курсом долара до літа.