З 1 червня внутрішньо переміщені особи отримають новий вид допомоги, який допоможе вирішити одну з найбільш гострих проблем – житлову. Міністерство соціальної політики України оголосило про надання субсидії на оренду житла для цієї категорії населення.

Внутрішньо переміщеним особам, які змушені винаймати житло, буде надана субсидія на його оренду. Це важливий крок для полегшення життя ВПО, оскільки проблема з житлом є для них однією з найбільш актуальних.

Допомога ВПО, скріншот: YouTube
Допомога ВПО, скріншот: YouTube

Експериментальний проєкт планується реалізувати упродовж двох років. Особливістю є те, що розмір субсидії буде розраховуватися відповідно до вартості оренди житла в конкретному регіоні проживання ВПО.

Згідно з дослідженням, проведеним аналітичною компанією CEDOS за підтримки Ради Європи на замовлення Міністерства соціальної політики, вартість оренди житла в різних регіонах України суттєво відрізняється. Найвищі ціни зафіксовані в Києві та Закарпатті, тоді як найнижчі - у Чернігівській, Сумській, Харківській та Херсонській областях.

Популярні новини зараз
Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Забули чек у магазині - потрапили до рук шахраїв: як працює нова схема Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому Гроші змусять повернути державі: українців попередили
Показати ще

При розрахунку розміру субсидії на оренду житла для ВПО враховуватимуться кількість членів сім’ї, які орендують житло, а також прибутки сім’ї. Це дозволить забезпечити справедливий та індивідуальний підхід до кожного випадку та забезпечити належну допомогу тим, хто цього потребує найбільше.

При розрахунку розміру субсидії на оренду житла для ВПО враховуватимуться кількість членів сім’ї, які орендують житло, а також прибутки сім’ї.

Міністерство соціальної політики України планує розширити круг отримувачів субсидії.на арендоване житло. Якщо спочатку вона надаватиметься лише внутрішньо переміщеним особам, то з часом - і іншим громадянам, які теж потребують допомоги в оренді житла.

Нагадаємо, Платитимуть ще півроку: хто повторно отримає допомогу

Раніше ми розповідали, що Українцям суттєво збільшують субсидії: з чим це пов'язано