Новий тариф на електроенергію поки що не затверджений, проте вже зрозуміло, що подорожчання уникнути не вийде. Коли і як може змінитися вартість світла, розповів голова спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко у коментарі телеканалу "Новини.Live".

Експерт заявив, що зміну тарифу на електроенергію варто очікувати найближчим часом, ймовірно, уже з 1 червня. Він наголосив, що у профільному міністерстві вже давно готували пакет документів.

Електроенергія. Фото: скрін youtube
Електроенергія. Фото: скрін youtube

Точний тариф на світло для побутових споживачів поки не затверджений, проте Олег Попенко припускає, що цінник може бути навіть вищим за раніше передбачувані 3,5 гривні за кВт/год. Не виключено, що українцям доведеться платити по 4 гривні за кіловат.

Раніше перший заступник голови парламентського комітету з енергетики Олексій Кучеренко вже заявляв, що в уряді тривають розмови щодо перегляду тарифів на електроенергію. Він зазначив, що обговорюється нова ціна в діапазоні від 3,5 до 4 гривень за кВт/год.

Популярні новини зараз
"Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими Забули чек у магазині - потрапили до рук шахраїв: як працює нова схема Асфальт буде плавитись під ногами: в Україну знову повернеться спекотна погода Українців ловитимуть посеред вулиці — ТЦК отримали нові повноваження по перевірці документів
Показати ще

Електролічильник. Фото: скрін youtube
Електролічильник. Фото: скрін youtube

Варто зазначити, що за нинішнього тарифу 2,64 гривні за кіловат, сім'я, яка споживає 200 кВт/год на місяць, змушена платити 528 гривень. Якщо тариф збільшать до 4 гривень, то за такого ж споживання доведеться віддавати майже на 300 гривень більше – платіжка збільшиться до 800 гривень.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, газовики виписують штрафи на десятки тисяч гривень: комусь зі споживачів готувати гаманці.

Також наш портал інформував, подорожчання електроенергії: споживачам дали шанс пом'якшити удар.

Крім того, ми писали, тарифи на централізоване водопостачання: чи зміниться ціни на початок літа.