В Україні влітку цього року очікується підвищення акцизів на пальне. Стало відомо, якою буде ставка акцизного податку за одну тисячу літрів бензину, дизельного пального та автомобільного газу, а також основні положення нового законопроєкту.

Про це повідомляє постійний представник Кабінету міністрів України у ВРУ на своєму каналі в Telegram.

На засіданні уряду України 10 травня 2024 року було прийнято законопроєкт, який, в свою чергу, вносить зміни до чинного податкового кодексу. Ці зміни мають за мету наблизити ставки акцизного податку на пальне до рівня Європейського Союзу.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

В Кабміні планують закріпити новий рівень ставки акцизного податку на бензин, дизельне пальне та автомобільний газ.

Популярні новини зараз
Наступного місяця пенсія може не прийти – хто з пенсіонерів ризикує залишитися з пустим гаманцем Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Асфальт буде плавитись під ногами: в Україну знову повернеться спекотна погода Українцям остаточно випатрають гаманці: в уряді вигадали нові податки
Показати ще

Вже з липня 2024 року в Україні планується встановлення акцизу за одну тисячу літрів бензину на рівні 359 євро. Водночас, ціна на дизпаливо буде трохи меншою та становитиме 330 євро за одну тисячу літрів, а вартість автомобільного газу (скрапленого) збільшиться до 277 євро за одну тисячу літрів.

"Передбачено графік щорічного збільшення таких ставок з 01.07.2024 по 31.12.2027 (включно) з огляду на загальну різницю між розмірами ставок, передбачених станом на 01.01.2028, та розмірами ставок акцизного податку, передбаченими чинним законодавством",- зауважив Тарас Мельничук.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, до чого призведе підвищення акцизів на пальне в Україні.

Як повідомляли раніше, в Україні знижується вартість скрапленого газу.

Як писав "Знай" раніше, українцям розповіли, як можна економити бензин.