В Україні планують підняти акцизи на бензин, дизельне пальне та автогаз. До яких наслідків це може призвести, пояснили експерти "Нафтогазової асоціації України".

Заплановане урядом підвищення акцизів призведе до подорожчання бензину на 7,4 гривні та дизпалива на 9,7 гривні за літр упродовж 5-річного періоду. При цьому вартість зрідженого газу збільшиться приблизно на 1 гривню.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Такий крок може посилити дисбаланс у споживанні палива – багато водіїв перейдуть на автогаз. Це, у свою чергу, збільшить імпортозалежність країни від потенційно російського автогазу.

"Ми очікуємо, що така тарифна політика спричинить значне "перетікання" споживачів з бензину на скраплений газ. Така зміна споживчої поведінки загрожує ще більшим викривленням балансу споживання палива, посиленням залежності від імпорту потенційного російського ресурсу, який наразі домінує на європейському ринку СВГ", - попереджають експерти.

Популярні новини зараз
Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

У результаті державний бюджет може не отримати додаткові надходження у запланованому обсязі, адже водії віддаватимуть перевагу дешевшому автогазу.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, автогаз знову встановлюватиме цінові рекорди: АЗС попереджають про подорожчання.

Також наш портал інформував, відсутність цих речей може коштувати життя: водіям нагадали, що обов'язково має бути в авто під час воєнного стану.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, водії обомліли: нові ціни на бензин і дизельне пальне змусять розщедритися на повну.