В Україні далеко не всі пенсіонери можуть отримувати доплати до своїх пенсійних виплат. Йдеться про надбавки за віком, на які в Україні існують певні обмеження, тому варто знати, хто може не отримати надбавки до пенсій цього року.

Про це повідомляє "24 Канал"

Надбавки за віком – як визначаються

В Україні надбавки до пенсій нараховуються на автоматичній основі людям, які перейшли в категорію 70+ років. Проте, ці додаткові гроші не отримають ті українські громадяни, які мають щомісячний високий рівень пенсійної виплати.

Жінка, яка показує щось пенсіонерці
Жінка, яка показує щось пенсіонерці

Люди, яким від 70 до 74 років, отримують щомісячно 300 гривень додаткових надбавок. Ті, хто в категорії від 75 до 79 років, на місяць отримує 456 гривень, а ось людям, яким більше 80 років, нараховують по 570 гривень щомісячно.

Популярні новини зараз
Приємні знижки можуть обернутися великим розчаруванням: як супермаркети дурять покупців Маршрутники вирішили підняти ціни на проїзд: доведеться платити у половину більше Українцям радять терміново оформити "теплі" субсидії: часу лишилося обмаль Готуйте додаткові 300 гривень: українцям прийдуть перераховані платіжки
Показати ще

Ці надбавки не нараховуються тоді, коли українець досягає певного вікового порогу. У такому випадку йому збільшується доплата до суми, яка вже встановлена для українців різних вікових категорій.

Пенсіонерка, яка рахує гроші
Пенсіонерка, яка рахує гроші

Надбавки до пенсій – кому не нададуть

Щоб мати право отримати додаткові гроші до пенсій, розмір щомісячної виплати повинен бути не більше 10 340 гривень. Це враховуючи всі надбавки і доплати до виплат. Отже, люди, які на місяць мають більше зазначеної суми, не можуть отримувати доплату.

Нагадаємо, що деяким українським громадянам нададуть фінансову допомогу.

Як повідомляли раніше, які українці отримають надбавки до пенсій після індексації виплат у травні 2024 року.

Як писав "Знай" раніше, які українські громадяни ризикують залишитися без половини своєї пенсійної виплати.