Трапляються ситуації, коли ми хочемо повернути гроші за придбаний товар. Це може бути через те, що товар не виправдав наших очікувань або має дефекти. Чи навіть тому, що ми змінили своє рішення через інші обставини. Фахівці дають поради, які допоможуть відстояти свої права споживача.

Перш за все, зверніться до продавця або виробника і запросіть розрахунковий документ, наприклад, фіскальний чек або квитанцію, які підтверджують вашу покупку. Також попросіть пред'явити технічний паспорт або інший документ, який підтверджує дату придбання товару. Продавець або виробник мають розглянути ваш запит протягом 14 днів або в інший строк за вашою згодою.

Покупець. Фото: Youtube
Покупець. Фото: Youtube

Коли ви звертаєтеся за поверненням, будьте ввічливими і терплячими, навіть якщо зустрічаєте опір. Персонал магазину часто працює в рамках правил і політик компанії. Якщо у вас виникають проблеми з поверненням товару через магазин, спробуйте звернутися до відділу обслуговування клієнтів. Іноді звернення до магазину через соціальні мережі може прискорити процес повернення. Багато компаній слідкують за своєю онлайн-репутацією і стежать за коментарями клієнтів.

Чому вам можуть відмовити

Популярні новини зараз
З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем Українців позбавляють відстрочки – що треба зробити негайно Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

Є ситуації, коли продавець чи виробник можуть відмовити в поверненні грошей. Це можливо, якщо вони доведуть, що недоліки товару виникли через неправильне користування чи зберігання товару. Також важливо, що ви або ваш представник маєте право бути присутніми під час перевірки якості товару.

Як обирати якісні товари

  • Перед покупкою збирайте якомога більше інформації про товар.
  • Перевірте товар особисто перед покупкою.
  • Обирайте відомі бренди з хорошими відгуками.
  • Переконайтеся, що товар має гарантію або політику повернення.
  • Порівнюйте товари за їх ціною та якістю.

Ці поради допоможуть вам зробити мудрий вибір та купити товар, який відповідає усім потребам та очікуванням.

Нагадаємо, 30% продуктів в Україні є небезпечними: дослідження виявили шокуючі дані

Раніше ми розповідали, що "Рішення вже прийнято": українців попередили про зростання тарифів

Також повідомлялося про Подорожчання електроенергії: споживачам дали шанс пом'якшити удар