Ваш дім – це ваша фортеця, де ви маєте право на комфорт та спокій. Комунальні підприємства покликані служити цій меті, але часто буває так, що права споживачів комунальних послуг порушуються, а інтереси не враховуються. Згідно з законодавством, існують конкретні випадки, коли можна звертатися за захистом і допомогою.

Поставити на місце комунальників, що зарвалися, допоможе Державна служба з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Ви маєте право звертатися за допомогою, якщо відчуваєте, що ваші права порушені. Це може стосуватися, наприклад, надмірних цін на житлово-комунальні послуги або недостатньої якості обслуговування.

Комунальники, скріншот: YouTube
Комунальники, скріншот: YouTube

З моменту набрання чинності постанови Кабінету Міністрів України від 8 березня 2024 року № 261, перевірки надання житлово-комунальних послуг може здійснювати Держпродспоживслужба. Згідно зі змінами, за наявності загрози, що негативно впливає на права, законні інтереси, життя та здоров'я людини під час воєнного стану, дії комунальнків можуть бути піддані позаплановим заходам контролю. Ці заходи контролю охоплюють різні аспекти, включаючи формування, встановлення та застосування державних регульованих цін, захист прав споживачів та метрологічний нагляд.

Популярні новини зараз
Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним" Чи варто зберігати заощадження у доларах: експерти пояснили, чого чекати від курсу Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить
Показати ще

Перевірки здійснюються за заявою споживача. Першим кроком може бути заповнення форми на офіційному вебпорталі Держпродспоживслужби.

Якщо ж вам зручніше використовувати електронну пошту, ви можете написати листа на адресу: econsumer-info@dpss.gov.ua.

Також можете скласти заяву на паперовому носії та відправити її за адресою: вул. Б. Грінченка, 1, м. Київ, 01001.

Нагадаємо, Як отримати перерахунок комуналки, якщо ви за кордоном чи не проживаєте у квартирі

Раніше ми розповідали, що Частині українців спишуть борги за газ: кому і за якої умови