В Україні розробляється кілька варіантів можливого перерахунку цін на електроенергію, але остаточного рішення поки що немає. Скільки споживачам доведеться заплатити за світло у травні, розповів прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

З 1 травня до кінця місяців для побутових споживачів зберігається пільговий тариф на електроенергію - 2,64 гривні за кВт/год. Тобто докорінно платіжки за травень не зміняться.

Платіжка за світло. Фото: скрін youtube
Платіжка за світло. Фото: скрін youtube

Наприклад, сім'я із трьох осіб, яка проживає у квартирі з електроплитою та бойлером, споживає 300 кВт/год на місяць, заплатить 792 гривні. Але варто наголосити, що по 2,64 гривні за кіловат платитимуть не всі громадяни.

Так, домогосподарства, у яких встановлено двозонні лічильники електроенергії, зможуть користуватися пільговим тарифом - 1,32 гривні за кіловат. Ця ціна діє з 23:00 до 7:00, а в решту часу світло рахується за повним тарифом.

Популярні новини зараз
В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

Електролічильник. Фото: скрін youtube
Електролічильник. Фото: скрін youtube

За споживання тих же 300 кВт/год на місяць такий лічильник дозволить зменшити рахунок приблизно на 260 гривень. За умови, що сім'я максимально перенесе використання потужних електроприладів на нічний час.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати.

Також наш портал інформував, залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що за прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників.