Деякі українські пенсіонери можуть отримати додаткову допомогу під час війни. Сума доплат не дуже значна, але на хліб вистачить. Хто і як може отримати виплати, йдеться у повідомленні пресслужби ПФУ.

Упродовж травня та червня українські пенсіонери можуть отримувати додаткові виплати від ООН. Надбавка призначається автоматично, за даними реєстру, тому особисто звертатися до ПФУ не потрібно.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Однак для отримання підтримки пенсіонер повинен відповідати цілій низці критеріїв:

  • отримувати пенсії не більше ніж 3250 гривень;
  • проживати на території, де продовжуються бойові дії, або у прифронтовій зоні;
  • не отримувати інших виплат від міжнародних організацій чи допомоги для ВПО.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Пенсії можуть поменшати: люди недоотримують тисячі гривень З 1 жовтня платіжки за світло зміняться Немає дітей, тому що неправильно "чірікаєтесь": пара була в шоці від вердикту лікарів ТЦК побачить всіх: як чоловіки старшого віку намагаються уникнути мобілізації
Показати ще

Сума щомісячної доплати таким громадянам – різниця між сумою 3250 гривень та розміром пенсії, яку вони отримують. Наприклад, якщо пенсія 3000 гривень, додатково нарахують 250 гривень.

Як виплачується допомога?

Пенсіонери, яким пенсія нараховується на банківську картку, отримають доплату шляхом переказу на свій рахунок. Якщо людина отримує виплати через Укрпошту, то надбавку дадуть у відділенні разом з основою пенсією.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ПФУ завершив фінансування пенсій, субсидій та пільг: до чого готуватися у травні.

Також наш портал інформував, нещасні 300 гривень і тих можуть не дати: кому не світить вікова надбавка після 70 років.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, травневі бонуси: одній із категорій пенсіонерів додадуть майже 600 гривень.