Українці, які ухиляються від сплати за спожиту електроенергію, можуть зіткнутися з додатковими "ударами" по гаманцю.

Нерідко споживачі починають вирішувати питання вже після відключення електроенергії, проте таке затягування загрожує наслідками, кажуть у компанії YASNO.

Зупинення електропостачання. Фото: скрін youtube
Зупинення електропостачання. Фото: скрін youtube

В енергокомпанії зазначили, що попри всі заклики вчасно платити за світло та підтримувати енергетику в умовах постійних атак ворога, деякі споживачі систематично ігнорують платіжки. Часто ситуація доходить до відключення і тоді боржник починає якось "ворушитися".

"Є клієнти, які жодним чином не реагують на звернення та протягом кількох місяців не сплатили жодної гривні. Нерідко це фінансово спроможні клієнти, які починають вирішувати питання лише після повного знеструмлення помешкання", - зазначив гендиректор YASNO Сергій Коваленко.

Популярні новини зараз
ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати
Показати ще

Борги за комуналку. Фото: скрін youtube
Борги за комуналку. Фото: скрін youtube

Відновити електропостачання після відключення не так просто. По-перше, доведеться повністю виплатити борг, а зверху ще сплатити послугу відключення та підключення. Залежно від особливостей проведення робіт, це додатково близько 5-6 тисяч гривень. До того ж чекати на фахівців доведеться протягом 3-5 робочих днів, залежно від місцевості, де проживає споживач.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, 20-відсоткова економія на платіжці: енергетики розповіли споживачам про круту можливість.

Також наш портал інформував, будуть катастрофічні наслідки для гаманця: фахівці обленерго звернулися до споживачів.

Крім того, ми писали, причина ваших захмарних платіжок: енергетики попередили споживачів.