В Україні стали частіше з'являтися фальшиві долари, які продаються через нелегальні обмінники та інтернет. Трапляється, що фальшиві банкноти настільки добре зроблені, що відрізнити їх від справжніх складно без спеціального обладнання.

Щоб уникнути обману, краще обмінювати валюту лише в ліцензованих обмінниках чи банках, адреси яких можна знайти на офіційному сайті Національного банку України.

Фальшиві гроші
Фальшиві гроші

Нещодавно в Києві викрили кілька обмінних пунктів, які працювали без відповідної ліцензії і продавали фальшиві долари. Ці пункти використовували ліцензію іншої компанії. Впіймати шахраїв вдалося завдяки постраждалому громадянину, який повідомив про злочин.

Також фальшиві долари часто продають через Інтернет. Наприклад, торік у Києві було затримано двох людей, які продавали підроблені американські долари. Правоохоронці вилучили у них понад 60 тисяч фальшивих доларів.

Популярні новини зараз
Кожному члену сім'ї по 3600 грн: українцям обіцяють тримісячну підтримку Вершкове масло та соняшникова олія: українців попередили про нові ціни Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом
Показати ще

Фальшиві 100 доларів
Фальшиві 100 доларів

За даними НБУ, 2023 року майже всі виявлені фальшиві банкноти іноземних валют були доларами. Найчастіше фальшивили банкноти великих номіналів, особливо 100 доларів.

Як захиститись від шахраїв? Купуйте валюту тільки у перевірених та ліцензованих місцях. Це найкращий спосіб уникнути проблем із фальшивими грошима.

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що українцям "впарюють" фальшиві долари: де їх найбільше

Вам буде цікаво дізнатися перевірте негайно: Нацбанк попередив про підробки

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, які гривневі купюри підробляють частіше: перевірте їх двічі