В обмінниках України можуть з'явитися фальшиві гроші. Останнім прикладом є жінка, яку затримали в Чернівецької області, вона здійснила обмін підроблених доларів на суму 2100 доларів США.

За інформацією Бюро економічної безпеки України, жінка отримала підроблену валюту від свого спільника. Вона свідомо використала фальшиві банкноти для обміну на гривні у різних пунктах обміну валют в Чернівецькій області.

СБУ затримала фальшивомонетників: ssu.gov.ua
СБУ затримала фальшивомонетників: ssu.gov.ua

На даний момент жінці пред'явлено звинувачення, і вона перебуває під вартою, з можливістю внесення застави понад 200 тисяч гривень.

У контексті збільшення кількості підроблених банкнот, Національний банк України підтвердив, що в 2023 році було вилучено більше фальшивих доларів, ніж у попередньому році.

Популярні новини зараз
Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць Слідкуйте уважно, або переплатите багато грошей: українців попередили про комуналку у травні
Показати ще

СБУ затримала фальшивомонетників: ssu.gov.ua
СБУ затримала фальшивомонетників: ssu.gov.ua

Найбільш часто підробляються банкноти номіналом 100 доларів, які становлять 92% усіх фальшивих купюр, вилучених минулого року.

Незважаючи на зростання числа фальшивок, НБУ стверджує, що рівень підробок все ще залишається низьким і не становить серйозної загрози для фінансової системи країни.

Раніше повідомлялося на порталі Знай.ua українцям підсовують фальшиві долари: як не втратити свої заощадження

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, українську копійку оцінили в 11 тисяч гривень: придивись, і пошукай у старих куртках

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, 100 доларів за 1000 гривень: НБУ попередив українців про нову схему шахраїв