Навіть попри військові дії, в Україні триває поступове збільшення мінімальної зарплати. У цьому році мінімалку вже підняли двічі - у січні та квітні. І на наступний рік теж заплановані підвищення.

Про цю новину розповіла нардепка Леся Забуранна під час телемарафону.

Мінімальна зарплата, facebook.com/gazetaPK
Мінімальна зарплата, facebook.com/gazetaPK

Ми в бюджетному комітеті багато спілкуємося з Міністерством фінансів щодо критичної необхідності перегляду соціальних стандартів і зараз дискусія про те, щоб наступного року було чергове підвищення мінімальної зарплати приблизно до 8 400 гривень і наприкінці року або на початку наступного до 9 тисяч гривень», – сказала вона.

За словами депутатки, проаналізувавши, як змінювалася мінімальна зарплата, варто зазначити, що в 2022 році вона була 6500 гривень. Проте, з огляду на інфляцію, яка за останні два роки досягла майже 37%, реально мінімальна зарплата тепер має бути близько 8900 гривень.

Популярні новини зараз
Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

зарплата, скріншот з відео
зарплата, скріншот з відео

Забуранна зазначила, що хоча депутати хотіли б підвищити соціальні стандарти, необхідно пам'ятати про фінансовий стан країни.

Вона наголосила на тому, що зараз багато соціальних виплат, зокрема зарплати держслужбовців і пенсії, покриваються за рахунок міжнародної підтримки. Це змушує Україну налаштовувати свої плани згідно з вимогами та можливостями міжнародних партнерів.

Раніше повідомлялося на порталі Знай.ua підвищення мінімальної зарплати: як це вплине на продукти та послуги

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, тепер вже заживемо? Українцям обіцяють масштабне підвищення