Українцям анонсували травневе підвищення тарифів на послуги з управління побутовими відходами. Для деяких споживачів послуги подорожчають майже на третину. Про це повідомляє видання rivnepost.

З 1 травня 2024 року для всіх споживачів міста Костопіль, що на Рівненщині, дорожчає послуга з вивезення сміття.

Вивіз сміття. Фото: скрін youtube
Вивіз сміття. Фото: скрін youtube

Як зазначається, востаннє тариф на послуги з управління побутовими відходами переглядався у березні 2023 року, а за цей час витрати підприємства значно збільшились.

Нові ціни вводяться для різних категорій споживачів. Найменше подорожчання вдарить по гаманцях населення - тариф піднімуть на 10%. Для бюджетних організацій вартість послуг збільшиться на 14,5%, а решти споживачів - на 26%. При цьому норми утворення відходів для населення залишаються без змін.

Популярні новини зараз
Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Вже ніхто не сховається: "Оберіг" чекає сенсаційне оновлення, про чоловіків знатимуть все Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Вивіз сміття, скріншот: YouTube
Вивіз сміття, скріншот: YouTube

Підвищення тарифів прокоментував керівник підприємства, яке надає послуги із вивезення сміття. Він зазначив, що нові ціни не принесуть прибутку, а лише дадуть змогу покривати існуючі витрати на надані послуги.

Варто нагадати, що мораторій, що діє в Україні, не поширюється на послуги з вивезення сміття, а також ряд інших тарифів, зокрема холодну воду та електроенергію.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, як повернути свої гроші за газ і що робити, якщо постачальник мовчить: НКРЕКУ закликав громадян діяти.

Також наш портал інформував, людям підвищення тарифів, олігархам та монополістам – радість: експерт пояснив, кому вигідно піднімати ціни.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, водоканали розікрали гроші, тож збільшать тарифи: Попенко пояснив, чому люди заплатять більше.