Деякі українські пенсіонери можуть не перейматися комунальними послугами, адже за них все сплатить держава. Про це йдеться на офіційному сайті Краматорської міської ради.

Малозабезпечені громадяни України, зокрема пенсіонери, можуть отримувати від держави субсидію, яка покриває частину видатків на комунальні послуги. Водночас є особи, які мають права на пільги, які перекривають 100% витрат на комуналку.

Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube
Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube

Так, на 100% знижку на оплату житлово-комунальних послуг мають пенсіонери, які мешкають у сільській місцевості, але за умови, що працювали на певних посадах.

"Пенсіонери окремих професій, які працювали в сільській місцевості і продовжують там проживати після виходу на пенсію, можуть скористатися 100-відсотковою знижкою на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу в межах встановлених норм", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Кіт випадково спалив будинок і його відправили працювати, щоб відшкодувати збитки Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Категорії пенсіонерів, які мають право на пільгу:

  • спеціалісти із захисту рослин;
  • працівники музеїв, бібліотек;
  • педагогічні працівники;
  • медичні та фармацевтичні працівники;
  • працівники державних та комунальних закладів культури, навчальних закладів сфери культури.

Для отримання 100% знижки на комуналку пенсіонеру необхідно подати до органів ПФУ відповідну заяву, а також документи, що підтверджують проживання у сільській місцевості.

Раніше портал Знай повідомляв, допомогу сім'ям на теплий період: що потрібно терміново зробити українцям, щоб не втратити субсидії.

Також наш портал інформував, без пенсії не залишитеся: ПФУ дав пораду 60-річним українцям із недостатнім стажем.

Крім того, ми писали, яку пенсію вигідніше оформляти – за інвалідністю або віком: важливе роз'яснення.