Минулого тижня на полицях українських супермаркетів і на ринках почали з’являтися перші партії помідорів з теплиць місцевих комбінатів. Тому сьогодні в Україні томати коштують набагато більше, ніж це було минулого року.

Про це повідомляє East Fruit.

Варто підкреслити, що перші партії помідорів з теплиць від українських виробників коштували, в середньому, від 120 до 140 гривень за 1 кілограм. Якщо порівняти цьогорічні ціни з тими, що були минулого року, то ці помідори, в середньому, на 67% дорожчі.

За словами фахівців, минулого року перші партії помідорів виробники відправляли на українські ринки приблизно на 1,5 тижня пізніше, ніж цього року. Однак, сьогодні надворі часто вирує негода, через що фермерам важко збирати одразу багато томатів з теплиць.

Жінка, яка тримає помідори в руці
Жінка, яка тримає помідори в руці

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Кіт випадково спалив будинок і його відправили працювати, щоб відшкодувати збитки Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Аналітики стверджують, що на полицях українського ринку є помідори, завезені з Туреччини. Ціни на такі томаті сьогодні є набагато нижчими, ніж з теплиць українських виробників. Так, за 1 кілограм таких помідорів сьогодні потрібно віддати від 70 до 80 гривень.

Скільки сьогодні коштують помідори в Україні

Зараз за 1 кілограм помідорів в Україні потрібно віддати, в середньому, від 110,62 гривень до 131,30 гривень. Вартість томатів залежіть від сорту і від того, в яких магазинах продаються.

Вартість помідорів в Україні. Фото: Мінфін
Вартість помідорів в Україні. Фото: Мінфін

Нагадаємо, що в Україні з’явилися нові ціни на банани, лимони і яблука.

Як повідомляли раніше, в українських магазинах оновили ціни на хліб, яйця і молоко.

Як писав "Знай" раніше, в Україні суттєво подорожчала сметана і вершки.