Розмір пенсії для людей з інвалідністю нараховується в залежності від їхніх особливостей, зокрема, від віку, стажу і групи, яку їм назначили. Варто знати, яка пенсія для цієї категорії українських громадян з інвалідністю 3 групи буде у 2024 році.

Про це повідомляють "Факти".

Пенсія для людей з інвалідністю 3 групи в 2024 році

Що стосується пенсійних виплат для людей з інвалідністю, то вона залежить від того, яка група в особи. Наприклад, люди, які мають 1 групу інвалідності та розмір страхового стажу від 1 до 10 років, в залежності від віку, коли призначили групу інвалідності, мають 100% розміру виплати за віком.

Пенсіонери / фото: Pixabay
Пенсіонери / фото: Pixabay

Якщо говорити про людей з другою групою інвалідності, які відпрацювали від 1 до 14 років, то пенсія становить 90% виплат за віком. А ось люди з третьою групою інвалідності, які мають від 1 до 14 років страхового стажу, мають 50% пенсії за віком.

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики
Показати ще

Точна сума пенсії для людей з інвалідністю

Розмір пенсії, яку отримуватиме громадянин або громадянка України з різними групами інвалідності, залежить від кількості відпрацьованих років і групи інвалідності. Тобто, сума пенсійної виплати буде рахуватися в індивідуальному порядку.

Два пенсіонери в планшеті
Два пенсіонери в планшеті

Нагадаємо, як можна без проблем змінити вид пенсійних виплат в Україні.

Як повідомляли раніше, деякі пенсіонери в Україні можуть отримати 500 гривень надбавки.

Як писав "Знай" раніше, кому потрібно звернутися до ПФУ, щоб уникнути затримок з виплатами.