Через великі проблеми в енергетичній галузі країни уряд вирішив допомогти деяким комерційним споживачам, не підвищуючи для них тарифів на газ. Це важливе рішення, яке допомагає підтримати ці компанії, незважаючи на складні часи всього сектора.

Для реалізації цього рішення Кабінет Міністрів продовжив спеціальні зобов'язання компанії "Нафтогаз Трейдинг".

Ці зобов'язання дозволяють "Нафтогаз Трейдинг" постачати газ певним підприємствам за зниженими цінами, що є надзвичайно важливим у період економічної нестабільності та військових дій.

Газова плита. Фото: скрін youtube
Газова плита. Фото: скрін youtube

Водночас, уряд прийняв рішення не змінювати ціни на газ для звичайних громадян. Ціна для населення становить 7,96 грн за кубометр, і вона не зазнавала змін із початку повномасштабної війни.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Понад 98% побутових споживачів купують газ саме у "Нафтогазу", і ця стабільність у тарифах є важливою підтримкою для них у той час, коли багато інших витрат зростає.

Тарифи на газ, кадр з відео
Тарифи на газ, кадр з відео

Хоча іноді точаться розмови про те, що потрібно переглянути тарифи на газ для звичайних людей, встановлений мораторій зараз не дозволяє підвищувати ціни на газ для населення до кінця війни.

Це правило дає громадянам додаткову впевненість у тому, що, незалежно від економічних потрясінь, витрати на газ залишаться такими ж, як зараз, принаймні найближчим часом. Це допомагає їм мати певну фінансову стабільність у непростий період.

Раніше повідомлялося на порталі Знай.ua після перевірки лічильників українці шоковані платіжками: хто винен у "зайвих" кіловатах

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, удари РФ по газових сховищах: чи можуть вплинути на тарифи для населення