Україна активно йде шляхом зміцнення прозорості та відкритості у державних структурах. 9 квітня Державна податкова служба України (ДПС) оголосила про важливе нововведення: наразі вони підключені до Єдиного порталу повідомлень викривачів.

Цей портал є безпечним і конфіденційним каналом для тих, хто хоче викрити факти корупції в апараті ДПС та його територіальних органах.

Корупція. Фото: bigmirnet
Корупція. Фото: bigmirnet
Корупція. Фото: bigmirnet

Портал розроблено як інформаційно-комунікаційну систему з високим рівнем захисту інформації, що підтверджено відповідністю вимогам закону України "Про захист інформації в інформаційно-комунікаційних системах".

Система гарантує анонімність та конфіденційність викривачів, запобігаючи втручанню в систему та витік інформації, а також забезпечує надійний захист персональних даних.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

На порталі можна повідомляти про факти корупції, які стали відомі громадянам, та свідчити проти порушень в апараті ДПС.

Податкова, скріншот: YouTube
Податкова, скріншот: YouTube

Серед способів надсилання інформації:

  • Єдиний портал повідомлень викривачів (посилання),
  • сервіс "Пульс" – електронна скринька idd@tax.gov.ua,
  • багатоканальний номер телефону 0 800 501 007 (обравши на інтерактивному голосовому автовідповідачі: фізичним особам направлення "5", працівникам органів ДПС направлення "7").

Нагадаємо, від податку на нерухомість ллються сльози: стосується всіх і кожного

Раніше ми писали про те, як закрити свій бізнес у воєнний час: поради для ФОП

Також наш портал повідомляв, щурі бігу закінчилися: нардеп-утікач Онищенко отримав 15 років в'язниці