Колекціонери не припиняють полювання на рідкісні різновиди українських монет. Навіть 10 копійок можуть оцінюватись у фантастичні суми – до 15 тисяч гривень і навіть дорожче. Про це свідчить інформація на спеціалізованому ресурсі violity.

Українські монети різних номіналів можуть принести великі гроші, але за умови, що вам потрапив рідкісний різновид. Зазвичай впізнати монету можна за характерними ознаками, але буває, що без оцінки експерта складно зрозуміти чи варто чогось конкретної копійки.

Монети. Фото: скрін youtube
Монети. Фото: скрін youtube

Так, на онлайн-аукціон потрапив дуже рідкісний лот - 10 копійок 1992 різновиду 3.31ЖАг. Власник зазначив, що монета перебувала в обігу, але збереглася у відмінному стані.

Цінна монета. Фото: violity
Цінна монета. Фото: violity

Популярні новини зараз
Запитай у дружини або мами: які документи потрібні українським чоловікам для оновлення даних у ТЦК Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати
Показати ще

Колекціонери одразу ж накинулися на лот, який складно назвати дешевим – цінник досяг позначки 15 тисяч гривень. Таку боротьбу можна пояснити.

Цінна монета. Фото: violity
Цінна монета. Фото: violity

Фахівці ресурсу "Монети-ягідки" підкреслюють, що 3.31ЖАг - це рідкісний різновид 10 копійок 1992 випуску. За останні роки така монета з'являлася на аукціонах не більше ніж 10 разів.

Ці 10 копійок – одна з перших пробних монет. Вона не має насічок на гурті, а також є дефекти - на аверсі листя та зерна погано прокарбовані, а на реверсі ягоди злиплися. Вартість такої копійки, за оцінками експертів, може змінюватись від 8 до 16 тисяч гривень залежно від стану.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, "золота жила" у вашому гаманці: які банкноти можуть оцінюватись майже у 20 тисяч гривень.

Також наш портал інформував, за рік стільки не заробите: колекціонери показали 2 копійки, за яку озолотять кожного.

Крім того, ми писали, від гривні до 1 копійки: на яких українських монетах можна добре заробити.