Українські супермаркети перерахували ціни на популярну рибу. Скільки доведеться заплатити за оселедець, скумбрію та шпроти у першій половині квітня, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі "Мінфін".

Цінники в супермаркетах стали трохи доступнішими, але кілька гривень особливо не посилять купівельну спроможність українців. Натомість не обійшлося і без стрибка цін на деяку рибну продукцію.

Риба в супермаркеті, скріншот: YouTube
Риба в супермаркеті, скріншот: YouTube

Ціни на оселедець

Можна сміливо закуповуватися на "Шубу", адже середня вартість слабосоленого оселедця знизилася зі 161,91 до 157,67 гривні за кілограм. При цьому у деяких торгових мережах цінник на рибу сягає 139 гривень за кіло.

Ціни на оселедець. Фото: скрін Мінфін
Ціни на оселедець. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом "Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Ціни на скумбрію

Свіжоморожена скумбрія обійдеться дешевше – середній цінник знизився зі 131,21 до 124,50 гривні за кілограм. У супермаркетах вартість риби варіюється від 109,99 до 139 гривень за кіло.

Ціни на скумбрію. Фото: скрін Мінфін
Ціни на скумбрію. Фото: скрін Мінфін

Ціни на шпроти

Популярні консерви не дуже потішать новою ціною. Якщо у березні шпроти "Аквамарин" у маслі в середньому продавалися по 70,63 гривні, то у квітні вже доведеться заплатити 73,15 гривні за 150-грамову баночку.

Ціни на шпроти. Фото: скрін Мінфін
Ціни на шпроти. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал "Знай" повідомляв, гречки по 25 гривень не буде: чому популярна крупа може знову злетіти в ціні.

Також наш портал інформував, свято живота – трагедія для гаманця: як змінилися ціни на сало, буженину та ковбаски.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, весна прийшла, а шашлик вам не по кишені: що з цінами на м'ясо та маринад.