У українців, які хочуть отримувати субсидії у неопалюваний сезон, є два місяці, щоб пройти важливу процедуру. Деталі пояснили у Пенсійному фонді України.

З 1 травня житлові субсидії перепризначатимуться на неопалювальний сезон. Більшості громадян допомогу продовжать автоматично, однак деяким доведеться подати нову заяву та декларацію.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Наступного сезону субсидія призначається за особистим зверненням, якщо:

  • заявник мешкає в орендованому житлі, за яке оплачує житлово-комунальні послуги;
  • у складі домогосподарства є особи зі статусом ВПО;
  • у домогосподарства менше осіб, що фактично проживають, ніж кількість зареєстрованих;
  • домогосподарство претендує на призначення житлової субсидії на купівлю зрідженого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Звернутися до органів ПФУ необхідно з 1 травня та протягом двох місяців, щоб допомога була призначена з початку неопалюваного сезону. Якщо подати документи пізніше, то частина допомоги буде втрачена – виплати призначать із моменту звернення.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, пенсіонери залишаться без виплат? Через одну просту "помилки" українці можуть позбавити себе допомоги.

Також наш портал інформував, ці документи розглянуті не будуть: у ПФУ попередили українців про субсидії, не допустіть помилки.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, пенсії легко можна збільшити: у ПФУ розповіли про унікальну можливість для людей похилого віку.