Для всіх наших шанованих читачів, які стосуються отримання пенсійних виплат, є дуже важлива інформація. На цей раз наші читачі дізнаються, чи може змінитися розмір пенсії через додатковий прибуток.

Про це стало відомо завдяки повідомленню юриста, експерта з пенсійних питань Вікторії Гусакової для одного з українських видань.

Оформлення пенсії, скріншот: YouTube
Оформлення пенсії, скріншот: YouTube

З її слів, для багатьох пенсіонерів України розмір щомісячної пенсійної виплати є критично важливим джерелом доходу.

Будь-які зміни у цих нарахування викликають у них серйозні побоювання. Особливо це стосується ситуацій, коли у пенсіонера з'являється додаткове джерело заробітку чи інший прибуток. Виникає питання, чи це може вплинути на розмір їхньої пенсії.

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку "Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає
Показати ще

Оформлення пенсії, фото: ПФУ//Facebook
Оформлення пенсії, фото: ПФУ//Facebook

Проте юрист пояснила, що якщо людина має отримати інші виплати на пенсійну картку, зокрема гроші від страхової компанії - це ніяк не вплине на розмір пенсії.

За її словами, її розмір визначається за формулою, де за основу береться заробітна плата (дохід) застрахованої особи, з якої обчислюється пенсія, у гривнях та коефіцієнт страхового стажу застрахованої особи.

Оформлення пенсії, фото: ПФУ//Facebook
Оформлення пенсії, фото: ПФУ//Facebook

При цьому фахівець порадила уточнити у банку деталі користування пенсійною карткою: зателефонувати на "гарячу лінію" або сходити до відділення банку, в якому людина обслуговується.

Зокрема, потрібно запитати:

- чи можливо, щоб страхова компанія зробила переказ коштів на ваш особистий рахунок;

- чи підтримує ваша карта інші перекази та яка комісія з обслуговування платежів.

Після цього працівники банку нададуть рекомендації.

"Згідно з частиною 1 статті 1066 ЦК України, за договором банківського рахунку банк зобов'язується приймати та зараховувати на рахунок клієнта кошти, які йому надходять, виконувати розпорядження клієнта про перерахування та видачу відповідних сум з рахунку та проведення інших операцій за рахунком", - пояснила юрист.

Оформлення пенсії, фото: ПФУ//Facebook
Оформлення пенсії, фото: ПФУ//Facebook

Крім того, вона зазначила, що гроші з переказу також можна отримати в банку, без картки. Для цього у банку потрібно взяти довідку про рахунок людини для отримання коштів і на неї можна переказати гроші.

Нагадаємо, яку пенсію вигідніше оформляти – за інвалідністю чи за віком: важливе роз'яснення.

Раніше повідомлялося, що нещасні 300 гривень і тих можуть не дати: кому не світить вікова надбавка після 70 років.

Також, доведеться працювати або жебракувати: 60-річні українці можуть залишитися без пенсії.