Українські боржники, які мають невиплачені рахунки за електроенергію, стикаються з реальністю відключення світла. Однак, процес відновлення електропостачання після відключення за борги не обмежується просто сплатою невиплаченої суми.

Голова Спілки споживачів комунальних послуг, Олег Попенко, пояснює, що для повернення світла боржникам доведеться здійснити кілька кроків, які теж прийдеться оплатити.

Тарифи на електроенергію / фото: Freepik
Тарифи на електроенергію / фото: Freepik

Спочатку, боржнику необхідно сплатити заборгованість за електроенергію. Для повернення світла до будинку або квартири доведеться заплатити за від'єднання від електромережі та подальше приєднання до неї.

Вартість відключення та підключення електропостачання може залежати від обленерго, що обслуговує певну територію. Наприклад, у компанії Волиньобленерго вартість відключення складає 322,20 гривень, а підключення - 373,20 гривень.

Популярні новини зараз
Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

електроенергія
електроенергія

Якщо роботи проводяться на комутаційному апараті в електролічильнику, загальна сума, яку доведеться сплатити, становитиме 695,40 гривень. У випадку, коли роботи передбачаються на повітряній лінії, вартість відключення складе 705,10 гривень, а підключення - 1428,60 гривень.

Загалом, сума, яку боржник повинен буде заплатити за відключення та підключення, може досягати 2133,7 гривень. не існує єдиного тарифу на відключення-підключення електроенергії, оскільки вартість цих послуг може відрізнятися в різних обленерго.

Раніше повідомлялося на порталі Знай.ua чому так дорого: що робити, коли отримали дуже великі суми у платіжці

Також, Знай.ua писав про нові тарифи на електроенергію: скільки заплатимо за кВт/год у травні