У Харкові ухвалили рішення про виплату грошової допомоги деяким категоріям громадян та надання знижок на комунальні послуги. Про це йдеться на сайті Харківської обласної військової адміністрації.

Під час війни деякі категорії громадян можуть отримати різну матеріальну підтримку як від міжнародних організацій, так і місцевої влади.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Так, мешканцям Харкова, які постраждали внаслідок російської агресії, а саме, були позбавлені волі, виплатять грошову допомогу у розмірі 50 тисяч гривень. Зазначається, що підтримка надаватиметься одноразово.

"Серед підтриманих депутатами ініціатив – одноразова грошова виплата у розмірі 50 тисяч гривень тим жителям області, які були позбавлені волі внаслідок агресії рф", - заявив начальник ХОВА Олег Синєгубов.

Популярні новини зараз
"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам Штрафи та пеня: використання чужої картки "вилізе боком" українцям Українцям знову заплатять 2200 гривень: шанс підготуватися до зими Додадуть 500 гривень: пенсіонерам обіцяють надбавку у червні
Показати ще

Допомога на комуналку. Фото: скрін youtube
Допомога на комуналку. Фото: скрін youtube

Крім того, деякі категорії громадян матимуть змогу отримати щомісячну знижку на оплату житлово-комунальних послуг у розмірі до 50%. Це стосується сімей загиблих військовослужбовців із населених пунктів у районах області, окрім Харкова.

Варто нагадати, що українці зі статусом УБД можуть отримати 75% знижки на оплату житлово-комунальних послуг у межах встановлених норм споживання.

Раніше портал Знай повідомляв, малозабезпеченим та пенсіонерам покриють частину витрат на комуналку: умови отримання допомоги.

Також наш портал інформував, за прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників.

Крім того, ми писали, половину сплатить держава: сім'ї з дітьми отримають щедру знижку на комуналку.