У Нікополі податківці кажуть, що деякі люди можуть не платити за землю. Це стосується тих, хто має інвалідність першої або другої групи, людей, які вийшли на пенсію за віком, ветеранів, тих, кого зачепило законодавство про ветеранів, і людей, які постраждали через Чорнобильську катастрофу.

Закон дозволяє цим людям мати земельні ділянки різного розміру без податку. Наприклад, під особисте господарювання можна мати до двох гектарів. Якщо є бажання, сили, кошти можете побудувати будинок, якщо він буде в селі, то зможете отримати до 0,25 гектара, в селищі - до 0,15 гектара, а в місті - до 0,10 гектара. Є ще правила для дач, гаражів і садівництва.

Земельна ділянка, скріншот: Youtube
Земельна ділянка, скріншот: Youtube

Пенсіонером називають людину, яка отримує пенсію відповідно до закону. Щоб вийти на пенсію за віком, потрібно досягти 60 років і мати 15 років стажу. Деякі жінки можуть виходити на пенсію раніше, залежно від їхнього року народження.

Якщо ви пенсіонер за віком, то вам не потрібно платити податок за свою землю. Але для того, щоб отримати пільгу, вам потрібно подати заяву в податкову і показати свої документи, тобто пенсійне посвідчення, яке підтверджує ваше право на пільгу.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Раніше повідомлялося на порталі Знай.ua селянам почнуть повертати гроші: у Мінекономіки дали зелене світло

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, перерахунок пенсій працюючим українцям: що для цього потрібно, і хто перший у черзі

Також, Знай.ua писав про чим вища пенсія, тим менша субсидія: українців "порадували" після весняної індексації